Vår dröm om ett kafé vid Ångermanälven

Vi är Per och Tone Bjerner. Vi, två kolatomer i universum, hittade varandra för 15 år sedan. Vi tog chansen att älska det vi gör och vi gör om det varje dag. Idag är vi 50+ och tillsammans har vi de tre bästa barnen som är både vuxna och ungdomar.  


Välkomna till oss i Nyland med Per och Tone på Telegrafstationens kafé
Vi är ett familjeföretag

Denna sommar blir vår första som ett  familjeföretag. Vi kommer jobba hårt för att Ni som gäster ska må som bäst hos oss. Det är bakning, städning, service och mycket som står på vårt schema. Välkommen att läsa om oss och klicka dig vidare på vår hemsida så får du veta mer. 

Tone 

Delägare, bakare, bakom disken, HACCP- certifierad. Tidigare arbetat som  sjuksköterska inom intensivvård och barn/ungdom men nu ger jag 100% på att Telegrafstationens kafé ska bli så bäst som bara möjligt. Jag gillar min spark :)

Per

Delägare, hjälper till med lite av varje. Tidigare jobbat som företagsledare. Aldrig drivit eget företag. Utbildad civilekonom.  Jag gillar att bära hatt :)


Kasper

Mellanbarnet som ska börja tredje året i samhällskunskap på gymnasiet hösten-2024. Jobbar extra på Bistro Casper så han har erfarenhet av att jobba på  restaurang.  Kasper gillar att spela Golf  :)

Olivia 

Minsta barnet och läser hösten 2024  andra året på Nordvik med inriktning hund. Saga är med  på Nordvik under skoltiden. Alltid gillat att baka och laga mat. Planerar gärna för att det ska bli en fin dukning. Gillar att sy och teckna :)

Leo 

Äldst i syskonskaran, jobbar 100% i Stockholm och har flyttat hemifrån. Har restaurang erfarenhet. Är utbildad PT.  Gillar  träning :) 

Ringo och Sid 

Ringo yngst, superbarnslig tonåring och störst med sina 59kg. Sid äldst, mest berest och definitivt minst. Ringo gillar bus ;) Sid gillar mys;)

Saga 

Trygga tjejen med ett blått och ett gulbrunt öga liknar en varg och är två hundar i en. Går i skola på Nordvik med Olivia. Springer gärna, tränar på rallylydnad och softar gärna i soffan.

Gillar mat ;)


Utsikten från Telegrafstationens kafé


Sandslån

är byn Tone växte upp på, här bakade hon bröd, kakor och bullar som hon sålde till sina föräldrar :)  Sök på Sandslån så finner ni mycket intressant att läsa och väl värt ett besök till en gång Världens största timmersorteringsverk!


Nyland med Telegrafstationens kafé

Nyland, en gång i tiden med stora fartyg vid kajen har idag Kramfors/Sollefteå/HighCoast Flygplats  6 km bort och ca 10 minuter med bil. Nyland är   idag ett näringsrikt och trivsamt samhälle att leva och bo i. Vi har ICA Rosen, bygghandel (XL bygg och Nylands Järn), Systembolagsutlämning, Dallas restaurang, Färgaffär (Ehrssons), Nylands bildelar, Apotek, Vårdcentral, hemtjänst, Veterinär, Padelhall, förskolor, grundskola, Fritidsgård, Tingshuset med musik av Fredrik Högberg, Lotssugan, Hamnmagasinet och många fler företag och drivna föreningar. Utanför Nyland mitt i Ångermanälven finns en härlig liten ö; Lilla Norge. Lilla Norge förtjänar en egen presentation, så klicka dig vidare! 

High Coast Whisky

Eller Box som man sa när Tone var liten ligger där solen syns. Idag världskänt för Whisky. Där finns lunch, middag och många upplevelser kring Whisky! Googla och läs mer ;)


Lilla Norge

ön utanför Telegrafstationens kafé, här kan du snart läsa om öns uppkomst, historia och händelser i nutid men också lite tankar om framtiden 🌅

Hur blev ön Lilla Norge

Mycket finns att berätta om Lilla Norge. Här har en familj bott. Här har scouterna tältat. Här har det varit teater. Lilla Norge skulle bli Norskt en gång men det blev aldrig av. På vintern har det grillats och skidats och åkts skoter till Lilla Norge. Om sommaren en omtyckt badplats. Sol finns åt alla håll. För Nyland en perfekt ö för att nå solens sista strålar om sommarkvällarna. Ofta beskriven som en Paradisö. Sandstränder och ganska så långgrunt. 

Idag har fågelns Skarv tagit över Lilla Norge (Paradisön) i över 10 år. Vänliga boende runtom Lilla Norge har tänkt att har vi har tålamod så flyttar de. Alla vill såklart ha tillbaka sina badstränder, hissa flaggorna och njuta av att grilla en sommarkväll i solnedgång. Kramfors kommun har varit i dialog med länsstyrelsen som givit oss direktiv kring Skarven att förhålla oss till. Telegrafstationens kafé har skötselavtal från kommunen som ger oss lov att ta hand om lilla Norge efter givna instuktioner. Vi började februari 2024 med att städa upp lite på lilla Norge, vi gjorde rent runt vindskydd och flaggstänger och eldade döda kvistar och grenar. Efter Skarvarnas häckningsperod i oktober att fortsätta städa. 


Nyland, Ådalen, Höga Kusten, Ångermanland

  • Tips, följ oss på Instagram telegrafstationenskafe

  • Tips på saker att göra runtom Nyland